Hangon vaihtelua

Hangossa oli kaikenlaista vaihtelua totuttuun: ei regattaa mutta valikoitujen luokkien Classics-kilpailut, aurinkoa ei juurikaan, tuulta perjantaina sopivasti, lauantaina liikaa ja sunnuntaina hetkittäin niukalti. Bilekansa ei juuri ollut löytänyt tietä Hankoon, mutta eipä päässeet purjehtijatkaan nauttimaan kesäkaupungin iloisesta kauneudesta: lauantain synkkä myrskyilta sateineen ja 14 m/s puuskatuulineen karkoitti laiturit ja terassit ennennäkemättömän tyhjiksi.

Mutta kilpaa purjehdittiin, perjantaina ja sunnuntaina. Louhien yhteislähdöt kasien ja viisvitosten kanssa synnyttivät kovaa hajontaa heti starttien alkuminuuteilla, ja lisää tapahtumia saatiin, kun louhien perään lähteneet kuutoset pyrkivät jyräämään louhet alleen. Sekä ylimääräistä hyvää että huonoa onnea taisi osua jokaiselle louhelle, pistetaulukosta muodostui lopulta ennätyksellisen tasainen: Viidellä startilla oli neljä voittajaa ja pistetaulukossa kaikki mahtuivat viiden pisteen sisälle. Ehkä onnekkain oli FIN 86 Kipinä, joka vei regattavoiton tasapisteissä FIN 72 Santa Analta kahdella starttivoitollaan.

Klassikkopurjehdus rantakallioiden välistä ulkomerelle parille ratakierrokselle ja sieltä takaisin rantaan toi virkistävää vaihtelua normaaliin ratakilpapurjehdukseen. Mutta luja on myös toive, että poikkeusajat eivät ole tulleet jäädäkseen, ja kilpailuja käytäisiin tulevaisuudessa mahdollisimman paljon vain oikeaoppisilla louhiradoilla.

Tulokset löytyvät manage2sail- ja tulossivulta.